Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч: у Канівській громаді стартує загальнонаціональний проєкт фізичного виховання школярів

Дата: 19.01.2024 15:38
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

 

Канівська міська територіальна громада приєдналась до загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом переможемо».

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» – спортивні змагання нового формату, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду. Метою проєкту є популяризація різних видів спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році, залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом, створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти, підтримки у ЗЗСО системи фізичного виховання. Для участі в проєкті зареєструвалось 9 закладів освіти Канівської громади, інформують у міському відділі освіти.

Фото без опису

 

Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. Цьогоріч Всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести до червня 2024 року з пʼяти видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування, черлідингу.

Змагання проходитимуть на 5-ти різних рівнях:

1. Шкільний – формування збірних команд шкіл з певних видів спорту.

2. Територіальний – змагання серед шкіл у межах територіальних громад.

3. Районний – визначення переможців районів.

4. Обласний – проведення змагань на обласному рівні, переможці якого отримують перепустку у фінальний етап.

5. Всеукраїнський – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої Ліги.

Учасники змагань – учні закладів загальної середньої освіти. Вікова група учасників визначається у окремих регламентах з видів спорту. Зауважимо, у підготовці команд для участі у проекті задіяні вчителі фізичної культури, які пройшли навчання по підготовці команд із спортивного орієнтування, а також представники Канівського міського центру туризму та дитячо-юнацької спортивної школи.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора