Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У 2024 році жителі Канівської громади з інвалідністю по зору й надалі отримуватимуть пільги на житлово-комунальні послуги

Дата: 25.01.2024 14:52
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

Рішення «Про надання пільг особам з інвалідністю з порушеннями зору» ухвалили члени виконавчого комітету на останньому засіданні, яке відбулося 24 січня ц.р.

 

Відтак, для осіб з інвалідністю з вадами зору 1 та 2 груп та дітям з інвалідністю з вадами зору, які є мешканцями Канівської міської територіальної громади з міського бюджету виділяються кошти для встановлення пільги у розмірі 50% по оплаті житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку.

 

– На сьогодні в управлінні соціального захисту населення на обліку зареєстровано 38 осіб з інвалідністю по зору. Однак частина з них обрали житлову субсидію, а частина – державну пільгу, – повідомив начальник управління соціального захисту населення Анатолій Пилипенко.

 

Також у ході засідання члени виконавчого комітету затвердили Порядок надання грошової допомоги особам з інвалідністю з порушенням зору 1 та 2 групи інвалідності на оплату послуг з постачання природного газу компанією «Нафтогаз України» для опалення помешкань. Відповідно до ухваленого документу зазначеним особам надаватиметься грошова допомога на оплату послуг з постачання природного газу у розмірі 50% в межах соціальних норм та нормативів. Пільга є одноособовою і не розповсюджується на членів сім'ї пільговика.

 

– Наразі в управлінні соцзахисту зареєстровано 5 помешкань у яких проживають жителі Канівської міської територіальної громади для яких і буде нараховуватися відповідна пільга. Проплати будуть здійснюватися двічі на рік для покриття витрат на газове опалення, – повідомив Анатолій Пилипенко.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора