Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Каневі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Дата: 26.01.2024 14:32
Кількість переглядів: 410

Фото без опису

Щороку 27 січня Україна разом з світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту. На загальнодержавному рівні жертв трагедії почали вшановувати з 2012 року.

Вшанували пам’ять усіх невинно убієнних і у Каневі. До пам’ятника  «Жертвам фашизму» на місці масового розстрілу мирних жителів Канева у 1941-1944 роках, що знаходиться по вулиці Київській біля Берестовецького Яру, напередодні пам’ятної дати, 26 січня, прибули секретар міської ради Оксана П’яткова разом з працівниками структурних підрозділів міськради. На знак шани учасники меморіального заходу поклали квіти до пам’ятного знаку та схилили голови у скорботній хвилині мовчання. 

Зауважимо, саме біля пам’ятника  «Жертвам фашизму» за даними істориків у зазначений період було страчено близько 1400 місцевих жителів, серед яких були і представники єврейської національності. Вічна пам'ять усім невинно убієнним.

Пам'ятаймо, неможливо запобігати повторенню таких жахливих подій у майбутньому без рішучого і справедливого засудження та покарання організаторів і виконавців подібних злочинів сьогодні. І без власне готовності діяти на випередження.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту – нагода ще раз замислитися над цим.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора