Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Акушерсько-гінекологічне відділення оптимізується, а не закривається», – головний лікар Канівської багатопрофільної лікарні Віра Шапошник

Дата: 29.01.2024 14:13
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

Акушерсько-гінекологічне відділення у Канівській багатопрофільній лікарні оптимізують. Про його закриття мова не йде. Відповідну інформацію озвучила головний лікар Канівської багатопрофільної лікарні Віра Шапошник у ході апаратної наради міського голови Ігоря Ренькаса   з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та директорами комунальних підприємств міста, 26 січня ц.р.


– Відповідно до Постанови КМУ від 22 грудня 2023 р. № 1394 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році» НСЗУ укладає договори щодо надання медичних послуг при пологах із закладами охорони здоров’я, які за період з 1 квітня до 30 вересня 2023 р надали допомогу щонайменше 85 породіллям. За даними НСЗУ,  загалом за 2023 рік у Канівській багатопрофільній лікарні прийняли 147 пологів, а у період з 1 квітня до 30 вересня – 72, – каже Віра Шапошник та додає, що у подібній ситуації опинилися і інші медичні заклади області: Золотоноша, Звенигородка, Шпола, Христинівка, Монастирище.

Зі слів головного лікаря, наразі спостерігається зниження народжуваності в цілому по всій Україні. Можливо, на це вплинуло  повномасштабне вторгнення та міграційні процеси.

Втім, Віра Шапошник наголошує, що до 1 квітня ц.р. акушерсько-гінекологічне відділення працюватиме у звичному режимі. Тож для жінки, які перебувають на обліку у Канівській багатопрофільній лікарні зможуть отримувати акушерсько-гінекологічні послуги у повному обсязі та народжувати.

– Вже з квітня 2024 працюватимемо, як гінекологічне відділення зі збереженням штату акушерок і лікарів. На його базі будемо приймати пологи за ургентними показами, – каже Віра Шапошник. – Наразі ж обласне управління охорони здоров’я формує спеціальний маршрут пацієнта, відповідно до якого стане відомо, де зможе народжувати жінка в подальшому.

Довідково, у 2020 році у Канівській БПЛ прийняли – 194 пологів, 2021 році – 195, 2022 році  – 193. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора