Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Канівській громаді переселенці отримали пічки-буржуйки для обігріву домівок від Товариства Червоного Хреста України

Дата: 09.02.2024 09:13
Кількість переглядів: 378

Фото без опису

Тепло добрих справ зігріває завжди. І це вкотре доводить команда Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яка у межах проєкту «Стратегія підготовки до зимового періоду» за підтримки Канадського Червоного Хреста (Canadian Red Cross) кожного тижня приїздить в громади Черкаської області для надання буржуйок з додатковими комплектами безпеки для опалення будинків родин ВПО. У четвер, 8 лютого ц.р., фахівці організації завітали до Канева, аби родини вимушено переміщених осіб мали альтернативу газовому опаленню.

– Ми надаємо саму буржуйку та комплект для безпеки: димовідвідні труби, «грибок», вогнегасник, сокиру та датчик диму. Надалі люди самостійно встановлюють буржуйки, дотримуючи рекомендацій безпеки, які надають представники ДСНС, – розповів фахівець «Червоного Хреста» Сергій Матвійчук та додав, що загалом таку допомогу отримали 13 родин вимушених переселенців, які нині проживають у Канівській МТГ.


Прилад для обігріву домівки отримала і родина Миколи Хоменка, яка у 2022 році переїхала з Бахмута до одного з сіл Канівської громади.

– Газове опалення наразі дуже дороговартісне, тому така пічка для нас – це хороша альтернатива, яка допоможе суттєво заощадити кошти, – каже Микола Хоменко.

До слова, поки родина Хоменків отримувала пічку, їх 6-річний син Богданчик заповзято допомагав фахівцям Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та видавав приладдя з комплекту безпеки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора