Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Десять років після розстрілу: у Каневі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 11:43
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Імена Героїв Небесної Сотні стоять першими у списку загиблих у російсько-українській війні. Адже сьогодні ми знаємо, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року, і навіть не навесні 2014, а у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні і у Каневі. Так, зранку біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбувся мітинг та покладання квітів. Участь у заходах взяли секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова, заступники міського голови Тетяна Жівотова та Галина Москаленко, громадська діячка Віра Носенко, школярі та небайдужі жителі громади. У ході заходу директор гімназії ім. І.Франка Валентина Якименко разом з школярами прикрасили дерева паперовими ангелами, які символізують пам’ять про усіх загиблих за державу, гідність і свободу.

Спільно з присутніми отець Сергій та військовий капелан 251 батальйону Київської Січі, протоієрей Євген вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та помолилися за упокій тих, хто віддав своє життя захищаючи Україну. Також вони згадали усіх, хто продовжив справу Небесної Сотні – наших воїнів, що полягли на фронтах російсько-української війни. Потім учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.  

Секретар міської ради Оксана П’яткова закликала пам’ятати усіх, хто віддав своє життя за наше майбутнє і подякувала захисникам, які продовжують боротьбу за Україну.

   – Саме учасники Революції гідності сколихнули всю країну, піднявши дух патріотизму. Україна не раз ставала з колін і доводила ворогам свою нездоланність, йшла під кулі захищаючи свою державність і своїх дітей. Ми повинні пам’ятати нашу історію, бо хто не пам’ятає минулого, не вартий майбутнього, - наголосила Оксана П’яткова.

На кінець заходу слово взяла громадська діячка Віра Носенко, яка для присутніх прочитала власний патріотичний вірш.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора