Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Дата: 26.02.2024 08:46
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

На згадку про мужність і героїзм українських громадян в обстоюванні територіальної цілісності та суверенітету було встановлено День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, який щороку відзначався 26 лютого, у річницю відомого мітингу в Сімферополі під стінами Верховної Ради.

Цього дня 2014 року маже десять тисяч кримчан зібралися в Сімферополі біля Верховної Ради Криму під українськими і кримськотатарськими прапорами, щоб продемонструвати, що Крим – це Україна. Проукраїнський мітинг під стінами парламенту був відчайдушним жестом, адже російські війська почали висадку на півострові 20 лютого, й до 26 більшість установ уже була під їхнім контролем. Втім, ця багатотисячна маніфестація зірвала плани Кремля імітувати «добровільне бажання» кримчан потрапити під російську окупацію.

Десять років Крим під окупацією. Росія загарбала нашу землю, скалічила людські долі, розтоптала право, змусила десятки тисяч кримчан назавжди залишити півострів, тероризує людей репресіями, арештами, обшуками, погрозами. Однак і сьогодні ми прагнемо до повернення своїх територій, включно з тимчасово окупованим Кримом.

Автономна Республіка Крим має символічне значення у цій війні, адже збройна агресія проти нашої держави розпочалась саме в Криму. І саме в Криму вона має закінчитися. Віримо, що всі, хто в 2014 році вийшов на мітинг спротиву окупації, хто протягом десяти років боровся і не здавався, зможуть відсвяткувати нашу спільну перемогу над агресором в українському Криму під синьо-жовтими стягами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора