Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Друга річниця повномасштабного вторгнення: міста-побратими продовжують підтримувати Канів

Дата: 29.02.2024 14:16
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Звернення-подяку за постійну підтримку Канівської громади, напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росії на Україну, надіслав міський голова Ігор Ренькас до міст-побратимів: Ламберсара (Франція), Сономи (США), Виру (Естонія), Фірзена (Німеччина), Члухова і Хелмно (Польща). Також він провів відеоперемовини з бургомістром Фірзена Сабіне Аннемюлер, відзначивши, що допомога фірзенців була однією з найсуттєвіших.

̶ За два роки БФ «Канів-Німеччина» отримав більш як два десятки вантажів. Чотири спеціалізовані автомобілі вже працюють на громаду. Ще два мають надійти найближчим часом,  ̶  наголосив Ігор Ренькас.

Фото без опису

Своєю чергою Сабіне Аннемюлер запевнила міського голову, що Фірзен продовжить підтримку України та Канева.

Зауважимо, до другої річниці повномасштабного вторгнення акції на підтримку України охопили понад 400 міст світу на всіх континентах планети.  Тисячі людей, українців і місцевих, вийшли на вулиці, щоб засудити російську агресію та вшанувати пам'ять її жертв, подякувати захисникам і закликати припинити найбільше кровопролиття в Європі з часів Другої Світової.

Зокрема у Сономі (США) громадськість запалила свічки та взяла участь у мітингу з нагоди другої річниці початку загарбницької війни росії проти України. У ході заходу лунало вітальне слово від міського голови Ігоря Ренькаса, звернення сенатора Додда, конгресмена Томпсона, а також  голови комітету «Сонома-Канів» Кеті Бейлі, йдеться у дописі громадського активіста Анатолія Леонтьєва. Під час невеликого імпровізованого концерту відбувся збір благодійних пожертв та продаж української символіки. Від Канева до мітингу по відеозв’язку приєдналися: Тетяна Ренькас, Наталія Луковець та подружжя Леонтьєвих.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора