Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Залишок коштів на рахунках Канівської міської ради у сумі 54 млн грн – результат роботи чи бездіяльності?

Дата: 01.03.2024 18:17
Кількість переглядів: 163

Нагадаємо, у середу, 28 лютого Канівська міська рада все ж приступила до виконання своїх обов’язків перед громадою, а саме: депутати розпочали роботу на сесійних засіданнях.

В ході засідання було розглянуто 51 питання, по яких прийнято 46 рішень. Одним з головних питань порядку денного сесії було прийняття бюджету Канівської громади на 2024 рік.

Як результат за період 2022-2023 років на рахунках міської ради накопичилися невикористані кошти у сумі 54 млн грн. Постає питання – за рахунок чого відбулося таке колосальне заощадження коштів?

Відповідь проста – через відсутність засідань сесії та не прийняття бюджету на 2023 рік, не проводилися капітальні видатки по соціально важливим сферам, а саме: освіта, медицина та допомога ЗСУ.

– Протягом двох минулих років ми не мали змоги проводити капітальні ремонти в жодному закладі освіти нашої громади, в жодному медичному закладі. Навіть закупити ті ж дрони чи тепловізори ми могли лише з прийнятим бюджетом, – пояснила начальник фінансового управління Галина Карпушенко. – 54 млн грн, які зараз є на рахунках, як нерозподілені залишки бюджетних коштів, – це не гордість, а сором нашої громади. Адже за ці кошти, ще минулого року ми могли допомогти нашим воїнам і можливо врятувати не одне життя.

Фактично два роки наша громада не жила, а виживала. Всілякими можливими шляхами керівництво громади підтримувало освіту, медицину, комунальні підприємства та допомагало нашим захисникам.

Врешті-решт, лише завдяки активним жителям Канівської громади, які неодноразово приходили на оголошені сесійні засідання та створили ініціативну групу по збору підписів із вимогами – повернутися депутатам до роботи та почати захищати інтереси своїх виборців, вдалося відновити роботу Канівської міської ради. Під цим зверненням підписалося майже 500 жителів громади. Ми дякуємо нашим активістам за стійкість та наполегливість у відстоюванні інтересів Канівської громади!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора