Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наше майбутнє у Шевченкових заповітах: у Каневі відзначили 210-ту річницю від дня народження Кобзаря

Дата: 09.03.2024 12:34
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

У часи повномасштабної війни, яку розв’язала росія, особливо відчувається дух незламного поета та художника Тараса Шевченка, чий голос крізь віки закликає кожного українця до боротьби за свою Україну. Його пророчі слова додають сили новітнім героям – нашим захисникам та усім нам. Кобзар був і досі є символом опору російської експансії для усіх нас. І навіть попри те, що російський ворог далі показує своє бажання підкорити українців ми єднаємося та не забуваємо про нашого духовного батька. Сьогодні, 9 березня, виповнилося 210 років від дня народження Тараса Шевченка.

Зранку представники міської влади на чолі з Канівським міським головою Ігорем Ренькасом, громадськість та небайдужі канівці зібралися на Чернечій горі для того, щоб вшанувати пам'ять свого славетного сина. Присутні поклали квіти до могили Тараса Шевченка та пам’ятного знаку Олексі Гірнику, а священнослужителі провели молитву.

Фото без опису

– Впевнена, що Шевченкове слово завжди буде на сторожі українців. Його слово буде тим блокпостом, який не допускатиме до українського простору московське нікчем'я, яке намагалася знищити наш народ. Його слово нас мобілізує. Його слово нас надихає. Впевнена, що сьогодні Шевченко був би задоволений, побачивши як українці змобілізувалися, – наголосила виконувач обов’язків генерального директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко.

Фото без опису

Фото без опису

По завершенню офіційної частини усі охочі мали змогу насолодитися виступами переможців конкурсу читців «Слово вічне, слово невмируще», хору «Наддніпряночка» (м. Обухів) та долучитися до літературно-мистецького кола «Блокпости Шевченкового слова» за участі громадського діяча Миколи Томенка і народних артистів України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Цього дня на Тарасовій горі лунали пророчі та актуальні рядки видатного українського поета, людини незвичайної долі та неймовірного таланту. Долинаючи крізь століття, його слова дивують сучасністю, актуальним звучанням, пророцтвом.

Нагадаємо, завтра, 10 березня ц.р., заплановано проведення заходів з нагоди 163-ї річниці від дня смерті Т.Г.Шевченка. Детальніше за посиланням –https://kaniv-rada.gov.ua/news/1709554230/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора