Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Урочистості з нагоди 163-ї річниці від дня смерті Кобзаря відбулися у Каневі

Дата: 10.03.2024 12:29
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Перші березневі дні в Україні завжди пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю та любов’ю до рідної країни. Традиційно 9 березня українці відзначали день народження свого Пророка і лідера нації, а 10 березня вшановували день його смерті.

Цього дня віддати шану славному сину України прибули заступник начальника Черкаської обласної військової адміністрації Олександр Шамрай, Канівський міський голова Ігор Ренькас, громадськість, небайдужі канівці та гості міста. Присутні поклали квіти до могили Тараса Шевченка та пам’ятного знаку Олексі Гірнику, а отець Сергій Нікітін провів заупокійну літію. Виконувач обов’язків генерального директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко нагадала присутнім про непросту долю непересічного сина української нації та розповіла про його творчий доробок у контексті визвольної боротьби нашого народу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Потому гості відвідали музей Тараса Шевченка, де відбулося відкриття виставки «Шевченкіана Івана Марчука» та черкаської художниці Тамари Гордової.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора