Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 березня переселенці можуть зареєструватися для отримання фінансової допомоги від ООН у Каневі

Дата: 12.03.2024 11:20
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Наступної п’ятниці, 22 березня ц.р., переселенці, які прибули до Канівської міської територіальної громади та ще не отримували фінансової допомоги від міжнародних організацій чи фондів, можуть зареєструватися для отримання грошової допомоги від УВКБ ООН у Каневі з 10:00 до 14:00 години у приміщенні міської ради (вул. Захисників України 3, 2 поверх). Про це інформують представники БФ «Право на захист», які безпосередньо проводять реєстрацію на отримання відповідної допомоги.

Хто може отримати допомогу?

Якщо ви переселилися після 24 лютого, та належите до однієї або декількох категорій що:

  • не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій в тому числі і від УВКБ ООН;
  • маєте дохід, менший за 6300 грн на особу;
  • належите до таких категорій та маєте хоча б один із критеріїв вразливості (перелічені нижче):
  • переселенці, які перемістилися після 24.02.22 та мають вразливості з Переліку нижче;
  • люди, які повернулись  до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії від 24 лютого 2022 р. та мають вразливості з Переліку нижче.

Перелік обов’язкових критеріїв вразливості для усіх 3-х вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу:

- родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);

- родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;

- родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;

- прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Важливо всі члени родини мають бути присутні на реєстрації. Виключення: діти до 2-ох років та маломобільні люди, інтереси яких представляють родичі за довіреністю.

Щоб зареєструватись вам потрібно:

мати довідку ВПО, оригінали паспорту та ідентифікаційного коду, та, за наявності, документ, який посвідчує інвалідність або тяжку хронічну хворобу.

Отримати додаткову консультацію можна за телефоном 0 (63) 182 64 17. Також є можливість отримати безкоштовну правову допомога для переселенців з усіх питань, що пов’язані зі збройною агресією:

-        пошкоджене житло або майно;

-        трудові спори;

-        нарахування пенсій або інших соціальних виплат;

-        інші питання, що виникли внаслідок початку воєнних дій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора