Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати Канівської міської ради проголосували за зміни до бюджету, підтримавши спрямування 54 млн грн на фінансування військових частин

Дата: 13.03.2024 15:34
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

Гостро та емоційно проходило продовження позачергового засідання сесії Канівської міської ради 13 березня ц.р. У приміщенні міського будинку культури зібралися не лише депутати, громадськість, активісти, а й військові.  Не дивно, адже на порядку денному стояло чи не найголовніше на сьогодні завдання – внесення змін до бюджету Канівської міської територіальної громади, яке б дозволило спрямувати 54 млн грн невикористаних коштів, які накопичилися впродовж 2022-23 років через відсутність засідань сесій, на підтримку ЗСУ. Зауважимо, розгляду цього питання передували бурхливі  дискусії під час кількох бюджетних комісій.

– Задля уникнення маніпуляцій наголошую, усі 54 мільйони гривень ми маємо спрямувати на військові частини ЗСУ. Там де вони необхідні саме сьогодні, – зауважив на початку сесійного засідання міський голова Ігор Ренькас.

Натомість депутати Віктор Хоменко та Володимир Коржов пропонували частину коштів спрямувати на військові частини, а іншу лишити на матеріальну допомогу для канівців, які нині боронять Україну у лавах ЗСУ. Утім, військовослужбовці, які були присутні у залі з такою пропозицією не згодилися.

– Ми точно переконані у тому, що це не зовсім правильний розподіл, бо це кошти «проїдання». Те на чому дійсно треба зосередитись – це обладнання і техніка, які дійсно принесуть результат під час виконання бойових завдань, – сказав один із військовослужбовців.

Його підтримала присутня у залі 27-річна канівчанка, військовослужбовиця одного із підрозділів ЗСУ. Верона Кролівець, яка була нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Вона, зокрема, наголосила на тому, що зараз військовим не вистачає автомобілів. З думкою захисників, щодо спрямування коштів на техніку, автомобілі, дрони та інше критично важливе забезпечення, погодилась і активістка Вікторія Дорохова, син якої нині теж служить у ЗСУ.

Фото без опису

Фото без опису

Після тривалих емоційних обговорень депутати підтримали пропозицію міського голови та проголосували за внесення змін до бюджету Канівської міської територіальної громади у частині уточнення нерозподілених коштів у сумі 54 млн грн для військових частин. Далі зробили перерву, під час якої провели ще одну бюджетну комісію, розглянувши на ній запит від двох військових частин. Опісля голова комісії з питань бюджету Володимир Коржов поінформував присутніх про підтримку відповідних запитів. Наостанок депутати продовжили розгляд земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора