Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шана та слава: у Каневі відзначили День українського добровольця

Дата: 14.03.2024 12:34
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

Завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до батьківщини українські добровольці стали гордістю свого народу. Саме 14 березня 2014 року без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну.

Українські добровольці є справжнім взірцем патріотизму та любові до рідної землі. Самовідданість добровольців доводить, що спільними зусиллями ми зможемо очистити святу українську землю від рашистської нечисті.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, у четвер, 14 березня ц.р., відбувся мітинг біля пам’ятного знаку захисникам України. Вшанувати пам’ять загиблим бійцям зібралися представники Канівської міської ради, структурні підрозділи виконавчого комітету, військовослужбовці, рідні загиблих воїнів та небайдужі жителі міста.

Зі словами вдячності захисникам, котрі за власним покликом серця пішли захищати державу звернулася секретар міської ради Оксана П’яткова, та вручила подяки, грамоти військовослужбовцям і членам добровольчого формування.

  • Дякую кожному з вас, хто за першим покликом пішов захищати рідну землю. Подвиг добровольців є символом справжньої мужності та героїзму. Дорогі захисники, нехай Господь вас оберігає від ворожих куль та допомагає здолати злого ворога. Божої благодаті вам та Перемоги!,- наголосила вона.

У ході мітингу отець Сергій Нікітін закликав усіх присутніх у молитві згадати імена наших земляків, які за Незалежність та цілісність України віддали найдорожче – своє життя.

Далі Оксана П’яткова  вручила Почесні відзнаки Канівського міського голови «За заслуги перед містом Канів» (посмертно) родинам загиблих захисників: Ярослава Морозкова, Максима Полякова, Євгенія Солонченка, Анатолія Соболя, Сергія Терещенка, Олександра Загороднього, Констянтина Завадського та наголосила, що їх імена назавжди викарбувані у наших серцях.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Захисників України та поклали квіти до пам’ятного знаку.  Вічна і світла пам’ять Героям!

Цього дня, для присутніх пролунала пісня, яка доторкнулася кожного серця «Люди титани» у виконанні Євгена Литвина.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора