Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Каневі відбулися тренування з адаптивного спорту для ветеранів, які отримали поранення на війні

Дата: 18.03.2024 14:46
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

У п’ятницю, 15 березня ц.р. у спортивному залі ЗОШ №4 для ветеранів, які отримали поранення під час бойових дій, провели тренування з адаптивного спорту. Захід відбувся в межах програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин «МХП Поруч» за сприянням БФ «МХП-Громаді» та ГО»Спілка поранених військових України «Міцні 300».

Адаптивний спорт для ветеранів війни – це можливість швидше повернутись в суспільство, до цивільного життя, це можливість заявити про себе і продовжити спілкування з однодумцями. Тож, цього дня для ветеранів понад дві години тривали майстер-класи з адаптивного спорту. Вони стріляли з лука, грали в баскетбол на візках, каталися на хендбайку й метали ядро.

«У межах програми комплексної підтримки «МХП Поруч» створюємо можливості для медичного, фізичного, психологічного та соціального відновлення наших захисників. І саме тренування з адаптивного спорту — ефективні в цьому. Для нас важливо, щоб кожен ветеран міг знайти себе, зокрема і в спорті», – зауважила Діна Лисакова, керівниця Центру із взаємодії з військовими та ветеранами.

Після лікування та першої фази відновлення особливо актуальною стає оздоровчо-рухова активність. Цей період є важливим для соціалізації та адаптації ветерана до життя в громаді. «МХП Поруч» - це індивідуальний супровід та комплексна підтримка військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з війни. Програма спрямована на працівників та жителів громад, де присутні підприємства МХП.

«Благодійний фонд цього року презентував проект «Роби своє» для ветеранів та їхніх родин, які мають власну справу, або втратили свій бізнес через військові дії, але можуть отримати грант для розвитку своєї справи», - нагадав керівник групи соціального розвитку Благодійного фонду «МХП Громаді»  Віталій Очеретяний.

 

Надалі тренування з адаптивного спорту проходитимуть і в інших містах та селах країни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора