Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Канівській МТГ буде проводитися весняна диспансеризація великої та дрібної рогатої худоби

Дата: 25.03.2024 14:46
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

З метою охорони здоров’я тварин і людей та забезпечення виробництва якісної та безпечної продукції спеціалістами Канівського відділу організації протиепізоотичних заходів Черкаської районної державної лікарні ветеринарної медицини буде проводитися весняна диспансеризація великої рогатої худоби та дрібної рогатої худоби, коней, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення.

26 березня ц.р., по 29 березня ц.р. – с. Хмільна, с. Хутір Хмільна, с. Пекарі, с. Михайлівка, с. Г. Михайлівська, с. Кононча, с. Гамарня, с. Яблунів, м. Канів.

1 квітня ц.р., по 4 квітня ц.р. (читка) – с. Лука, с. Межиріч, с. Бабичі.

Весняна диспансеризація тварин включає в себе алергічне дослідження на туберкульоз, дослідження проб крові тварин старше 6-місячного віку на бруцельоз та лейкоз, а також вакцинацію проти сибірки. Кров на дослідження лейкозу, бруцельозу не береться у глибоко тільних корів (термін вагітності 9 місяців та протягом 24-х днів після отелу).

Згідно Закону України «Про ветеринарну медицину», стаття №37 п.7 «Обов’язки осіб, які утримують тварин чи беруть участь у їх обігу» Юридичні та фізичні особи, діяльність яких пов’язана з утриманням та обігом тварин, зобов’язані:

  • Доставляти тварин у визначене місце або забезпечувати належні умови за місцем утримання тварин для проведення ветеринарного огляду;
  • Діагностичних, профілактичнолікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. У разі необхідності забезпечувати надійну фіксацію тварин при проведенні маніпуляцій.

Власник тварини має завчасно оплатити дану послугу, і надати квитанцію ветеринарному лікарю перед проведенням диспансеризації.

Також буде проводитися вакцинація свиней проти класичної чуми свиней, щеплення с/г птиці проти хвороби Ньюкасла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора