Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Каневі відкрили мандрівну виставку «На Зламі»

Дата: 08.04.2024 14:30
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

У п’ятницю, 5 квітня ц.р., у Каневі в приміщенні міського будинку культури Східноукраїнський центр громадських ініціатив відкрив мандрівну виставку «На Зламі».

Презентація виставки відбулася в рамках проєкту «Підсилення громадянського суспільства для трансформації культури пам'яті - ненасильницькі зусилля для протидії війні росії проти України», що реалізувалася громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно з партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Виставка подорожує країною з 2019 року та побувала у 49 містах України. Наше місто Канів стало 50 містом де презентували виставку. Вона складається з 18 стендів, кожен з яких присвячений одній із проблем – «зламам»: суспільним явищам, які вплинули на українське суспільство під час війни. Вони поєднують свідчення постраждалих та статистичну інформацію. 

Як розповідає одна з представниць виставки, що на початку війни основні зусилля правозахисників йшли на те, щоб довести міжнародним інституціям, що в країні триває не громадянська війна, а Україна захищається від збройної агресії росії. Зауважила, що згодом одним з фокусів роботи організації стало збереження історичної пам’яті про події війни, а також стимулювання українців до пошуку спільних відповідей на гострі, пов’язані із війною питання, які розколюють українське суспільство.

Дякуємо Канівському міському будинку культури за сприяння проведення заходу.

Виставку можна відвідати до 12 травня з 09.00-16.00 (у вихідні виставка працюватиме відповідно графіку заходів МБК).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора