Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Війна почалася 10 років тому: у Каневі відбувся мітинг з нагоди дня створення АТО

Дата: 12.04.2024 15:00
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

10 років тому, 12 квітня 2014 року, росія принесла Україні невимовний біль та безкінечні страждання. На захист нашої Батьківщини став найкращий цвіт нації, який і до тепер боронить нашу землю від російських окупантів.

До пам'ятного знаку Захисникам України, 12 квітня ц.р., прийшли представники органів влади, небайдужі жителі міста та школярі, аби вшанувати пам’ять загиблих героїв, які мужньо захищали кордони рідної країни.

«Саме учням сьогодні потрібно донести, що патріотизм має величезне значення, оскільки мова йде про долі сьогоднішнього і майбутнього поколінь, а вони повинні володіти належним об’ємом знань аби не допустити через віки помилки попередників», зауважив провідний спеціаліст відділу культури Костянтин Андрієнко.

Адже, патріотизм сьогодні – це не мода, а виклик сучасності, біль душі кожного свідомого українця, материнські сльози, знівечена земля, що терзається у тортурах, гуркіт гармат, новини телебачення та преси, які неможливо бачити і чути без страху, постійне відчуття неспокою та тривоги за прийдешній та завтрашній день, це молитва за долю країни, яка виривається із грудей стоголосим криком усього народу, в надії та сподіванні миру і спокою в кожному українському серці.

Присутні поклали квіти до пам’ятної дошки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих борців за свободу та незалежність України, а  отець Сергій Нікітін помолився за їх душі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора