Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У службі зайнятості можна отримати ваучер на навчання

Дата: 25.04.2024 08:50
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Здобути омріяну освіту або підвищити свій фаховий рівень безкоштовно українці можуть за сприяння  служби зайнятості. Йдеться про отримання ваучера на навчання – документа, який дає право здобути нову професію або спеціальність чи підвищити свій професійний рівень, щоб бути більш конкурентними на ринку праці. Від початку 2024 року вже 7 тисяч українців скористалися такою можливістю, інформують у Канівському управлінні Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості.

 

Що ж таке ваучер?

Ваучер – це документ, що видається одноразово та дає людині право безоплатно пройти навчання за затвердженим Мінекономіки переліком, який включає 124 професії та спеціальності, для навчання за якими може бути виданий ваучер. Це професії у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Бажаючий самостійно обирає професію, заклад освіти у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну.

Серед найбільш популярних професій та спеціальностей, за якими отримували ваучери цього року, є: медсестринство, дошкільна освіта, медицина, психологія; кухар, водій, тракторист та кондитер.

У регіональному розрізі найбільше ваучерів отримали мешканці Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Харківської, Київської та Вінницької областей.

Право на отримання ваучера мають:

  • люди віком старше 45 років (до настання пенсії за віком);
  • ветерани, учасники бойових дій;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку;
  • особи з інвалідністю;
  • люди, що отримали поранення внаслідок військової агресії, або пройшли полон.

Усі бажаючі повинні мати професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Для отримання ваучера потрібно подати заявку онлайн або особисто звернутися до найближчого центру зайнятості.

Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (наразі -  це 30 280 грн).  Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа доплачує самостійно.

Більш детально щодо можливості та порядку отримання ваучера – на вебпорталі служби зайнятості www.dcz.gov.ua, у контакт-центрі за телефоном  +380 800 600 288 або онлайн   - у Telegram або Facebook Messenger

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора