Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Каневі пройшли заходи з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 10:47
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Чорнобиль – нестерпний біль нашого народу, знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів. Стало сумною традицією згадувати про жахливі події весни 1986 року та тих людей, які ціною власного здоров'я, а часто і життя, врятували людство від неминучої загибелі.

У Каневі з нагоди пам’ятної дати зранку у п’ятницю, 26 квітня ц.р., за участі міської влади, духовенства, громадськості та чорнобильської спільноти відбувся традиційний мітинг. Захід розпочався покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля та вшануванням пам’яті полеглих ліквідаторів, чорнобильців хвилиною мовчання. Отець Сергій Нікітін провів поминальну літію за загиблими і померлими та помолився за здоров’я живих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова нагадала присутнім про те, що наслідки трагедії українці відчувають і сьогодні. Вона наголосила на тому, що ми завжди маємо пам’ятати про Чорнобильську катастрофу та тих, хто її ліквідував.

– Ми повинні пам’ятати і бути вдячними людям, які пожертвували собою, захищаючи від атомного лиха, від цієї страшної аварії не лише Україну, а й увесь світ. Пам'ять і молитва завжди повинні бути з нами, адже нині Україна знову протистоїть злу, яке наражає увесь світ на смертельну ядерну небезпеку, – зазначила Оксана П’яткова.

Фото без опису

Представник громадської організації «Інвалідів Чорнобиля «Ліквідатор» Тетяна Логвиненко пригадала страшні події Чорнобильської трагедії, а голова громадської організації «Союз Чорнобиль Україна» Володимир Нікулін акцентував на важливості соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської  аварії.

Фото без опису

Фото без опису

Також цього дня ліквідаторам та представникам чорнобильської спільноти було вручено почесні нагороди і відзнаки від міської та обласної влади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора