Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Весняне водопілля: яка ситуація у селах Канівської громади?

Дата: 26.04.2024 12:23
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Ситуацію з підтопленням у населених пунктах Канівської міської територіальної громади обговорювали у ході апаратної наради міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та директорами комунальних підприємств, 26 квітня ц.р.

Зокрема, начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного населення Вячеслав Канівець поінформував про території сіл громади, які вже підтоплено.

– Станом на 25 квітня спостерігалося підтоплення  річковими водами на лугах та полях сіл: Пекарі (близько 50 га),  Хутір-Хмільна (близько 100 га),  Кононча (близько 100 га),  Михайлівка (близько 15 га), Межиріч (близько 130 га), Лука (близько 25 га). Також у селі Пекарі спостерігався прохід води шириною 5 м  та глибиною 20-25 см та підтоплення території на базі відпочинку «Велике Озеро» з подальшим розповсюдженням на луги та ґрунтові дороги, які проходять до бази відпочинку «Дніпро», повідомив Вячеслав Канівець.

Староста села Пекарі Тетяна Корнієко зауважила, що у деяких приватних домоволодіннях села затопило погреби.

 – До такого розвитку подій люди готові, адже раніше нас підтоплювало раз на десять років, а тепер щорічно,  зазначила вона.

Разом з тим Вячеслав Канівець наголосив, що станом на сьогодні ситуація дещо стабілізувалася, хоча є ймовірна загроза підтоплення нових територій впродовж тижня. Утім оперативно-мобільні групи рятувальників моніторять ситуацію та у випадку її погіршення готові зреагувати.

 

ФОТО – ілюстративне


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора