Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати міськради підтримали виділення ще 2,5 млн грн для військових частин та 240 тис грн одноразової грошової допомоги військовим

Дата: 02.05.2024 12:22
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Рішення «Про надання субвенції з місцевого бюджету Канівської міської територіальної громади військовим частинам Збройних Сил України» та «Про надання одноразової грошової допомоги особам, які мобілізовані або зараховані для проходження служби в ЗСУ за контрактом» підтримали депутати Канівської міської ради у ході позачергового засідання сесії, яке відбулося у четвер, 2 травня ц.р. Попередньо вони були розглянуті та пройшли погодження на постійній міській комісії з питань соціально-економічного розвитку та бюджету.

Відповідно до них, депутати затвердили виділення субвенції з місцевого бюджету Канівської міської територіальної громади військовим частинам у сумі 2.5 млн грн. Підтримали народні обранці і надання одноразової грошової допомоги 12 особам, які з 1 січня 2024 року мобілізовані або зараховані для проходження служби в ЗСУ за контрактом у сумі 20 тис грн (загальна сума – 240 тис грн).

Разом з тим рішення «Про надання одноразової  грошової допомоги  військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях на забезпечення спорядженням та технічними засобами» не знайшло достатньої кількості голосів серед депутатів. Зауважимо, наразі у бюджеті Канівської міської територіальної громади для фінансування відповідних одноразових виплат передбачена сума у розмір 5,2 млн грн. У той час, як кількість військових, які подають заяв на отримання допомоги з кожним днем збільшується. Відтак, у ході обговорення думки народних обранців розділилися. Частина вимагала проголосувати за проект рішення, у якому йшлося про надання допомоги у розмірі 40 та 50 тис грн. для 125 осіб. Інша наполягала на тому, щоб переглянути суму виплат, надавши усім отримувачам допомоги по 20 тис грн, для того, щоб в подальшому коштів за заявами вистачило для усіх військових.

Додамо, зі слів начальника фінансового управління Галини Карпушенко, у 2024 році бюджет Канівської міської територіальної громади на 40 млн. грн менший ніж тогоріч. Тому необхідно раціонально використовувати кошти для виділення одноразової грошової допомоги, аби її змогли отримати усі військовослужбовці Канівської МТГ, а не обмежена їх кількість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора