Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт директора КП теплових мереж Олексія Панчука: про проведену роботу та виконання інвестиційної програми

Дата: 07.05.2024 09:14
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

На засіданні виконавчого комітету 24 квітня ц.р. директор Канівського комунального підприємства теплових мереж Олексій Панчук звітував про проведену роботу у 2023 році.

У своєму звіті очільник підприємства зазначає, що у 2023 році Канівське комунальне підприємство теплових мереж виконало завдання щодо якісного забезпечення теплопостачання всіх споживачів.

Він відзначив, що наразі в Україні діє мораторій на збільшення тарифів на теплопостачання під час воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення для групи споживачів «населення».

- Тарифи для населення на нашому підприємстві не піднімались з 2019 року та є збитковими, адже за цей час зросли в ціні практично всі його складові: електроенергія, газ, матеріали. Держава обіцяла компенсувати різницю між економічно обґрунтованими та фактичними тарифами, але поки що цього не відбувається. Зареєстрована різниця в тарифах станом на 1 січня ц.р. складає 27 104,3 тис. грн. У зв’язку з цим наше підприємство включено до реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості, - наголосив Олексій Панчук.

В таких умовах для підприємства критично важлива своєчасна та якісна проплата за надані послуги з теплопостачання. Станом на 1 січня ц.р. заборгованість по категоріям споживачів становить:

- населення – 22 306,3 тис. грн.;

- бюджетні організації – 1 654,9 тис. грн.;

- госпрозрахункові підприємства – 916,1 тис. грн.

 

- З метою врегулювання заборгованості перед НАК «Нафтогаз України ми заключили договір реструктуризації кредиторської заборгованості за спожитий природний газ, що утворилась станом на 01 червня 2021 року. Протягом 2023 року було сплачено по договору реструктуризації 3 469,8 тис. грн.. Станом на 01.01.2024 залишилась заборгованість в розмірі 21 707,1 тис. грн., - поінформував директор комунального підприємства

Утім, незважаючи на фінансові труднощі підприємство змогло якісно підготуватись та вчасно розпочати опалювальний період 2023 – 2024 років.

В межах підготовки до опалювального сезону закуплено матеріалів на суму 3373,8 тис. грн. та річну потребу палива на суму 1034,2 тис. грн. Проведено повірку 42 лічильників комерційного обліку теплової енергії. Ліквідовано пориви на тепломережах.

Для виконання інвестиційної програми  за  чотири квартали 2023 року всього використано 1717,85 тис. грн. без ПДВ, а саме для:

  • Модернізації насосної групи з встановленням мережного насоса на котельні Західного району.
  • Модернізації мережного насоса СЕ1250-70 центральної котельні Канівського КПТМ з встановленням частотного перетворювача та двигуна 315 кВт 380V з можливістю підключення насоса від резервного джерела електропостачання.
  • Модернізації будівель та приміщень підприємства Канівського КПТМ з застосуванням енергозберігаючих матеріалів та поліпшення умов праці.
  • Модернізації ділянки водогону центральної котельні Канівського КПТМ  (водозабір р. Дніпро - ККПТМ) з застосуванням поліетиленових труб .
  • Термодинамічного розрахунку залізобетонної димової труби (Н=75 м) центральної котельні Канівського КПТМ.
  • Встановлення вузла обліку витратомірної ділянки водогону підживлення котельні Західного району з влаштуванням системи дистанційної передачі даних (диспетчеризація).
  • Модернізації ділянки теплової мережі на території Комунального некомерційного підприємства «Канівська багатопрофільна лікарня»  з заміною виду теплоізоляційного покриття .
  • Модернізації ділянки теплової мережі між ТК.Д7 та ТК.Д9 по вул. Дніпробудівська.
  • Модернізації ділянки теплової мережі до житлового будинку по вул. Енергетиків, 53.
  • Реконструкції вузлів комерційного обліку теплової енергії із влаштуванням систем дистанційної передачі даних (диспетчеризація).

Щодо планів на майбутнє, то зі слів Олексія Панчука, у 2024 році підприємство продовжить роботи по зменшенню втрат теплової енергії, споживання електричної енергії, модернізації котельного обладнання та виконає інші заходи для забезпечення стабільного та якісного теплопостачання міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора