Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Акція «Памʼятаємо. Перемагаємо!» пройшла у Каневі

Дата: 09.05.2024 09:52
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня ц.р. у Каневі, біля Меморіалу Слави, провели акцію «Памʼятаємо. Перемагаємо!».

Аби вшанувати пам'ять про усіх, хто став на захист держави, хто своєю силою та мужністю здобув перемогу над нацизмом, у пам'ять про Героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу і незалежність України від російських агресорів, надвечір зібралися представники місцевого самоврядування, організацій, установ, підприємств, депутати, волонтери, члени ДФТГ, молодь, активісти та небайдужі канівці.

Присутні запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували всіх, хто боровся із нацизмом, а також мирних цивільних людей, які постраждали від ведення бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників, жертв воєнних злочинів, жертв геноциду та злочинів проти людяності.

Фото без опису

Фото без опису

Просто неба щемко линули музичні твори у виконанні артистів міського будинку культури Євгена Литвина та Ярослави Котляр у супроводі ансамблю «Канівчанка» (художній керівник – Олександра Горідько). Після літії, яку провів отець Сергій Нікітін, учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Слави.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Третій рік відзначаємо завершення Другої світової війни в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України. Гірку уроки історії вчать нас, що День пам’яті та перемоги над нацизмом символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Прямо зараз українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті. Сьогодні в умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника. Пам’ятаємо! Переможемо!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Додамо, пам’ятні заходи цього дня також пройшли і у селах, що входять до складу Канівської міської територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

 

ФОТО – Олександр Васильєв

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора