Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишиванка – наш національний оберіг: представники міської ради долучилися до відзначення Дня вишиванки

Дата: 16.05.2024 14:12
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

16 травня українці відзначають яскраве та самобутнє свято  – День вишиванки. Українська вишиванка з'явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків та технік шиття порахувати просто неможливо.

Цьогоріч День вишиванки, на жаль, знову пройде в умовах повномасштабної війни. Адже 10-й рік поспіль за наші кордони, мову, звичаї та можливість одягнути вишивані однострої триває боротьба з одвічним ворогом – московським окупантом.

Вишивана ж сорочка сьогодні стала символом нескореності українців та демонструє нашу боротьбу за волю, за національні ідеали та збереження наших традицій на своїй рідній землі  –  і це неабияк підвищує важливість свята. Тож одягнувши вишиванки, до свята долучились і представники органу місцевого самоврядування та депутати Канівської міської ради.

Вітаю Канівську громаду з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки. Нехай як вишиванка захищає наші душу і тіло, так і молитва оберігає наших захисників. Єднаймося у добрих щоденних справах, – зазначив міський голова Ігор Ренькас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора