Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати проголосували за виділення одноразової грошової допомоги для канівських військових та спрямували кошти на військову частину

Дата: 16.05.2024 15:08
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

Майже чотири години тривали гострі і емоційні суперечки у міському будинку культури. Сьогодні, 16 травня, для участі у сесійному засіданні сюди прибули не лише депутати, а й військові, їх рідні та небайдужі жителі громади. На порядку денному – резонансні питання щодо виділення з міського бюджету одноразової грошової допомоги канівським військовослужбовцям та спрямування субвенції для однієї з військових частин.

Нагадаємо, 2 травня ц.р. відбулося засідання сесії міської ради, на якому депутати підтримали чергове спрямування  2,5 млн грн з бюджету громади на допомогу військовим частинам і 240 тис. грн на адресну одноразову грошову допомогу 12 військовим, які були мобілізовані або зараховані для служби в ЗСУ за контрактом з 1 січня ц.р. Втім у питанні надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях, на забезпечення спорядженням і техзасобами депутатам Канівради не вдалося прийти до спільної думки. Під час голосування частина депутатів утрималася, тому проект не набрав потрібної кількості голосів для ухвалення рішення.

Фото без опису

З огляду на це до порядку денного сьогоднішньої сесії було внесено кілька альтернативних проєктів, у яких були передбачені різні суми одноразової грошової допомоги для військових: від 20 до 50 тис грн. До початку сесії військовослужбовці одного з батальйонів передали міському голові власноруч підписаний прапор та продемонстрували обладнання на яке нині необхідна субвенція. За чотири години біля трибуни побував майже кожен народний обранець. Емоційно виступали як військові, так і мами тих канівців, котрі нині несуть службу  у гарячих точках.  

Тривалий час депутати не могли  дійти згоди у питаннях щодо суми одноразової допомоги для військовослужбовців та розміру субвенції військовій частині. Частина народних обранців виступала за однакову для усіх суму (30 тис грн), інша – озвучувала різні цифри (40-50 тис грн). Міський голова Ігор Ренькас зауважив, що підтримає будь-який проект рішення, адже допомога потрібна нашим військовим вже зараз.

Після тривалих суперечок депутати дійшли до компромісного рішення. Вони підтримали рішення «Про надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях на забезпечення спорядженням та технічними засобами», проголосувавши щодо однакової суми одноразової грошової допомоги у розмірі 40 тис грн на особу для 170 канівських військових. Також зі змінами  підтримали рішення про спрямування 5 млн грн субвенції для однієї з військових частин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора