Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

19 травня – День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2024 07:40
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року.

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять всіх загиблих, закатованих, зневолених у концтаборах, засланих на чужі землі безжальною репресивною радянською системою. Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Через терор і репресії пройшли практично усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян.

Втім і нині, в умовах триваючої з 2014 року відкритої агресії рф проти України, ця пам'ятна дата є дуже болючою та знаковою. Так само, як і сторіччя тому, росія застосовує репресії до українців в окупованих містах, а також на територіях, де нині тривають бойові дії. Створює фільтраційні табори, депортує та незаконно тримає у тюрмах сотні мирних українських людей та політв'язнів…

Віримо, що всі вони незабаром повернуться додому, до своїх рідних, у свою незламну Україну. Пам'ятаємо та відаємо шану усім борцям з тоталітаризмом, та продовжуємо боротьбу, щоб такі прояви терористичного правління як, голодомори, депортації і політичні переслідування ніколи не повторилися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора