Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова прийняла участь у круглому столі з питань міжнародного співробітництва та функціонування інституту старост

Дата: 12.06.2024 11:36
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Доки у Берліні триває дводенна конференція з відновлення України, представники влади та органів місцевого самоврядування не втрачають часу та продовжують напрацювання у важливих нині питаннях, що стосуються міжнародного територіального співробітництва та функціонування інституту старост в умовах воєнного часу.

Свідченням цьому є круглий стіл, який 11 червня ц.р. відбувся у Мошнах (Черкаська область). Його провів Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Участь у круглому столі прийняли народні депутати України, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій та численні експерти. Серед учасників – секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова. Вона, зокрема, поділилася досвідом співпраці з іноземними містами-побратимами та міжнародними організаціями. Також від імені міського голови Ігоря Ренькаса висловила подяку міжнародним партнерам та друзям з іноземних міст за підтримку України та Канівської громади у ці непрості часи.

- З початку повномасштабного вторгнення Канівська громада завдяки багаторічним партнерським відносинам отримує потужну міжнародну фінансову та матеріальну допомогу, що дає змогу підтримувати соціально незахищені верстви населення, внутрішньо-переміщених осіб, військових, комунальні підприємства, заклади охорони здоров’я та освіти. Наразі маємо на меті посилити міжнародні зв’язки та залучати міжнародне фінансування у свій розвиток. Оновлюємо Стратегію розвитку Канівської громади до 2035 року. З метою залучення міжнародних партнерів робимо цей документ двомовним. Користуючись нагодою, від імені міського голови Ігоря Ренькаса висловлюю подяку міжнародним партнерам та друзям з іноземних міст за підтримку України та Канівської громади у ці непрості часи, -  наголосила секретар міської ради.


Також у ході першої панельної дискусії круглого столу, присвяченій питанням міжнародного територіального співробітництва, учасники обговорити сучасний стан і нові можливості для органів місцевого самоврядування щодо співробітництва з європейськими громадами,  а також шляхи стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва. У тому числі за допомогою залучення коштів європейських фондів через програму INTERREG Europe. Друга панельна дискусія стосувалася питань діяльності старост в умовах дії правового режиму воєнного стану, особливостей законодавчого регулювання інституту старост у воєнний та перехідний період.

Зауважимо, захід відбувся за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора