Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Всесвітній день біженців вдячні всім державам, які прихистили українців та допомагають в боротьбі з ворогом

Дата: 20.06.2024 08:25
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

20 червня, за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців. Від початку нападу росії — держави-терориста на Україну мільйони громадян були змушені покинути власні оселі та рідні міста в пошуках безпеки як всередині країни, так і за її межами.

Держави Європейського союзу, зокрема, Польща, Німеччина, Чехія прийняли найбільшу кількість громадян України. Сповідуючи принципи, проголошені Конвенцією про статус біженців, європейські країни внесли зміни у своє законодавство, щоб підтримати українців у цей нелегкий час.

Це рішення є сигналом цілому світу, що Україна та її громадяни не залишилися наодинці зі своїми проблемами. На жаль, люди змушені втікати від небезпеки, від вибухів та обстрілів, від озброєних та жорстоких злочинців, для яких людське життя нічого не вартує. 

Нагадаємо, що 28 липня 1954 року була ухвалена Конвенція про статус біженців, до якої відтоді приєдналися 145 держав. Україна зробила це 10 січня 2001-го року. Конвенцією передбачені підстави визнання біженцями, статус біженців, їхні права та обов’язки.

Вдячні всім державам, які прихистили українців і всіляко допомагають нашій країні в боротьбі з ворогом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора