Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Каневі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Дата: 21.06.2024 10:21
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Щороку, 22 червня, український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни. Зіткнення двох диктаторських режимів призвело до таких втрат у Другій світовій війні, що, здавалося, світ мав би назавжди змінитись.

На жаль, у 2014 році нам знову нагадали і повторили акт злочину проти українців. І нині  ми боремося усі разом, під своїми прапорами, гаслами та за свою державу. За майбутнє наших дітей, захист рідних і зі злом, яке погрожує не тільки нам, а й усьому світу.

Тож напередодні пам’ятної дати, 21 червня ц.р., біля Меморіалу Слави зібралися представники міської влади, зокрема, Канівський міський голова Ігор Ренькас, секретар міської ради Оксана П’яткова, заступники міського голови Тетяна Жівотова і Галина Москаленко, духовенство, небайдужі жителі міста. Вони поклали квіти до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усім жертвам війни. Під час урочистостей головний спеціаліст відділу культури Костянтин Андрієнко нагадав присутнім історичні віхи минулого та наголосив на важливості колективної пам’яті для майбутнього українців. Також цього дня пам’ятні заходи відбулися у селах Канівської громади.

Пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя за незалежність і свободу України! Обов'язково вистоїмо і переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора