Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як у Каневі планують боротися із карантинними рослинами?

Дата: 05.07.2024 10:27
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Як і для всіх українських міст,  для Канева, питання боротьби  з  карантинними  рослинами – надзвичайно актуальне. До його розв’язання вирішили підійти системно. Так, 27 червня ц.р., у ході засідання сесії депутати затвердили програму боротьби з карантинними рослинами у місті Каневі на 2024-2028 роки.

У межах ухваленої програми розроблено комплекс взаємопов’язаних та узгоджених організаційних, технологічних, екологічних, санітарно – гігієнічних, соціальних заходів, спрямованих на розв’язання проблеми карантинних рослин.

Програма, зокрема, дала "зелене" світло використанню хімічного методу знешкодження карантинних рослин (повитиця польова, канадський дрібнопелюстник, амброзія полинолиста тощо) пестицидами і, відповідно, бюджетному фінансуванню на ці закупівлі. Однак за словами директора КП «Місто» Дмитра Шайдарова, наразі такі заходи проводити недоцільно, адже втрачено момент, коли ефективність цього методу буде високою. Натомість під час «бюджетної» комісії комунальник запропонував для майбутнього ефективного використання зробити якомога більший запас пестицидів вже зараз.

Також у межах ухваленої програми заплановано: проведення виїздів для встановлення фактичної території ураженої карантинними рослинами, розробку карти вогнищ розповсюдження наявних карантинних рослин із визначенням їх площ, проведення ліквідації карантинних рослин механічним способом на територіях загального користування та прибудинкових, висаджування багаторічних рослин на територіях уражених карантинними рослинами, виготовлення інформаційних матеріалів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора