Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад тисячолітня історія: Україна відзначає День Державності

Дата: 15.07.2024 12:44
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Вшанувати пам'ять та покласти квіти до пам’ятного знаку Захисникам України, до могили Т.Г. Шевченка та до пам’ятного знаку Олексі Гірнику прибули представники виконавчого комітету: секретар міської ради Оксана П’яткова, заступники міського голови Тетяна Жівотова та Галина Москаленко, керуючий справами Володимир Святелик, помічниця народного депутата ВР Віталія Войцехівського Валентина Чиж, в.о директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко, представники Канівської ГЕС та активна громадськість.

Цього року Україна втретє відзначає пам’ятну дату – День Української Державності. Вона покликана нагадати усім українцям, що наша держава має тисячолітню історію державо-утворення, яка і сьогодні викарбовується українською нацією під час війни.

Головний спеціаліст відділу культури Костянтин Андрієнко розповів присутнім про історичні віхи нашого державо-утворення. Тому символічно, що День Державності в Україні відзначають у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, одного із головних засновників і покровителів нашої державності. Це символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації.

Від імені Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з вітальним словом до гостей звернулася секретар міської ради Оксана П’яткова.

  • Багато тисячоліть українці тяжко боролися за утвердження свої держави. Власною кров’ю виборювали державність своєї країни. Нині наші воїни, наші герої зі зброєю в руках захищають нашу державу і державність! Наша історія та єдність доводять, що ми сильний та вільний народ і ми обов’язково переможемо!, - зазначила Оксана П’яткова.

Саме завдяки таким історичним віхам ми пам’ятаємо найважливіший історичний момент – українці і росіяни – не єдиний народ, наша українська нація – незалежна, наша держава – вільна і сильна.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора