Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розвиток ветеранської політики обговорили під час круглого столу у Каневі

Дата: 20.08.2024 13:06
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Війна продовжується, але разом з тим все більше ветеранів повертаються у мирне життя. Саме ветеранська політика у найближче десятиліття буде основним напрямом діяльності як держави, так і місцевої влади. Всі елементи ветеранської політики потребують сучасної законодавчої основи, чіткої координації органів державної влади та місцевого самоврядування, усвідомлення бізнесом і громадськістю своєї частини відповідальності в цій сфері. З огляду на це 19 серпня ц.р. у Каневі на базі ветеранського простору «Патріот» відбувся круглий стіл, який покликаний удосконалити механізм реалізації впровадження ветеранської політики безпосередньо на місцевому рівні.

Участь у ньому прийняли Канівський міський голова Ігор Ренькас, секретар міської ради Оксана П’яткова, начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко, заступник начальника Черкаської РВА Микола Турик, начальник управління соціального захисту населення Черкаської РВА Олександр Іванов, координатор із взаємодії з військовими та ветеранами фонду «МХП-Громаді» Наталія Чупилка, керівники структурних підрозділів Канівської міської міської ради до компетенції яких входить ветеранська політика, члени родин військовослужбовців, представники ЗМІ.

На початку заходу присутні оглянули ветеранський простір «Патріот» та хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих у російсько-українській війні.  Начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко відмітила спільну роботу місцевого самоврядування та соціально відповідального  бізнесу. Представники Черкаської РВА Микола Турик  та Олександр Іванов поінформували про стан реалізації ветеранської політики на Черкащині та соціальні державні ініціативи і програми, які покликані підтримати військовослужбовців та членів їх родин.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Учасники круглого столу обговорили питання соціального захисту ветеранів, членів їх сімей та родин полеглих воїнів, реабілітації, реінтеграції захисників та переходу з військового до цивільного життя, оздоровлення, правової допомоги та багато іншого. Також говорили про впровадження нової посади – фахівців з супроводу ветеранів та демобілізованих осіб. На завершення заходу особливу увагу звернули щодо посилення взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості в ході реалізації регіональної ветеранської політики.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

– Про проблеми ветеранів знаємо, і працюємо задля їх вирішення. Зараз зокрема розвиваємо спортивний напрямок та вирішуємо питання доступності, – підсумував міський голова Ігор Ренькас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора