Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Канівському центрі ПМСД можна зробити ревакцинацію проти правця

Дата: 27.08.2024 11:28
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги закликає всіх, кому виповнилося 26, 36, 46, 56 років  пройти ревакцинацію проти правця.

Нагадаємо, правець — це небезпечне інфекційне захворювання, викликане бактеріями Clostridium tetani, які потрапляють у організм через рани, порізи або укуси. Бактерії виробляють токсин, що спричиняє важкі м'язові спазми, параліч і навіть зупинку дихання.

Медики пояснюють, що захворіти на правець можна через потрапляння бруду чи пилу в рани, порізи або подряпини, особливо якщо це травми, отримані в сільській місцевості або при роботі з ґрунтом. Укуси чи подряпини тварин (собаки, коти, лисиці і т.д.). Ризик зростає при відсутності своєчасної вакцинації.

«Вакцинація — єдиний надійний спосіб захисту від правця. Ревакцинація необхідна кожні 10 років, щоб підтримувати імунітет на належному рівні. Ревакцинація є безкоштовною, і вона забезпечує ваш захист на наступні 10 років. Перевірте свій вакцинальний статус у свого лікаря та зробіть щеплення від правця вже сьогодні. Піклуйтеся про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких», - зазначають у дописі Канівського ЦПМСД.

Телефон запису на прийом до лікаря 0800-218-424 .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора