Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На території Канівської громади проводитимуть заходи щодо протидії сказу тварин

Дата: 12.09.2024 11:30
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

У середу, 11 вересня ц.р., за головуванням міського голови Ігоря Ренькаса відбулося засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Канівської МТГ. Присутні обговорювали проведення осінньої пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на адміністративній території Канівської громади.

Нагадаємо, сказ - це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Заступник завідуючого Канівського відділу організації протиепізоотичних заходів (ВОПЗ) Черкаської районної державної лікарні ветеринарної медицини, лікар ветеринарної медицини, епізоотолог Юлія Депа доповіла про стан виконання плану заходів з імунізації тварин проти сказу.

- Станом на 1 вересня ц.р. випадків захворювання на сказ на території Канівської МТГ не зареєстровано, - повідомила Ю.Депа. - Проведено профілактичне щеплення 191-ї собаки та 154-х котів. З усіма власниками проводилися бесіди щодо профілактики та боротьби зі сказом.

Комісія вирішила створити необхідну кількість бригад, до складу яких включити спеціалістів Канівського ВОПЗ та представників мисливських господарств для розповсюдження принад з вакциною.

Також було ухвалено рішення активізувати роботу по зниженню чисельності безпритульних тварин гуманними методами на підпорядкованих територіях (ринки, заклади громадського харчування, сміттєзвалища тощо). Забезпечити проведення заходів, спрямованих на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ та не допускати утворення нових на території громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора