Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2869 учнів навчається в закладах освіти Канівської громади

Дата: 25.09.2024 12:01
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Інформацію про фактичну мережу закладів освіти Канівської міської територіальної громади на 2024 – 2025 навчальний рік озвучила начальник відділу освіти Надія Голда в ході останнього засідання виконавчого комітету, яке відбулося у п’ятницю, 20 вересня ц.р.

За її словами у 2024-2025 навчальному році у Канівській МТГ функціонують 9 закладів загальної середньої освіти, у яких навчається 2869 учнів у 131 класі, що на 11 учнів менше, ніж у попередньому, 2023-2024 навчальному році. Серед них: 

  • Канівська гімназія імені Івана Франка – 322 учні;
  • Канівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов – 360 учнів;
  • Яблунівський НВК – 46 учнів;
  • Канівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 – 382 учні;
  • Канівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 – 475 учнів;
  • Канівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 – 668 учнів;
  • Межиріцький ліцей – 138 учнів;
  • Хмільнянський ліцей – 123 учні;
  • Канівська санаторна школа Черкаської обласної ради - 355 учнів.

- До першого класу прийнято  246 учнів (12 класів), враховуючи, що до комунального закладу «Канівська санаторна школа Черкаської обласної ради» зараховано 40 учнів, - зауважила Н.Голда.

У дошкільних закладах громади виховується 728 дітей. В ході обговорення порушилося питання оптимізації дошкільних навчальних закладів.

- Було створено комісію, яка мала б зайнятися цим питанням, але вона не спрацювала. Тому на цей навчальний рік залишається як було, але будемо працювати, проводити роз’яснювальну роботу з батьками та працівниками закладів, щоб до наступного навчального року готувалися до оптимізації. Разом з тим, ми деякі групи звели і таким чином вже вивільнили 21,5 ставки.

Нагадаємо, можлива оптимізація мережі закладів дошкільної освіти – одне з найболючіших питань, яке нині постає перед Канівської міською територіальною громадою. Протягом останніх років спостерігається різке зменшення вихованців, на що, безумовно, вплинула російська агресія, яка стала основною причиною міграції населення, виїзду сімей з дітьми за кордон. Також  на кількість дітей у закладах вплинула демографічна ситуація – зменшення народжуваності. У зв’язку з цим в дошкільних закладах неукомплектовані дошкільні групи до відповідних нормативів. Проведення оптимізації мережі дошкільних закладів дасть можливість зекономити на енергоносіях та заробітній платі у сумі понад 12 млн. грн.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора