Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Більше 250 літніх людей з Канівської громади отримали подарунки до Дня людей похилого віку

Дата: 03.10.2024 15:44
Кількість переглядів: 72

Більше 250 літніх людей з Канівської громади отримали подарунки до Дня людей похилого віку

1 жовтня ц.р. у всьому світі відзначали Міжнародний день людей похилого віку. Свято було засноване Організацією Об’єднаних Націй в 1990 році і покликане звернути увагу суспільства на проблеми літніх людей.

Не оминули увагою цього дня і людей поважного віку з Канівської громади. Як повідомляє директор терцентру Антоніна Петренко, наразі в установі обслуговують 276 літніх людей, з яких – 82 віком понад 90 років та 22 родини військовослужбовців ЗСУ. Тож у вівторок, 1 жовтня ц.р., за сприяння Канівського міського голови Ігоря Ренькаса і директора ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Ольги Форостяної вони отримали подарунки. Частину доставили соціальні робітники, інших зустрічали у терцентрі. До привітань долучився і голова міської спілки ветеранів Василь Тулін. До слова, активні студенти Університету третього віку цього дня відвідали концерт фортепіанної музики в Канівському фаховому коледжі культури і мистецтв.

Вже за декілька днів до вітань довгожителів з Канівської громади, що нині обслуговуються у терцентрі, доєдналася благодійна організація «Благодійний фонд «Волонтери разом», яку очолює Людмила Голованова. Зокрема, завдяки турботі організації набори постільних речей (білизна, ковдра, подушка) отримали 111 довгожителів, з них – 42 по селах громади.  

«Бажаємо старшим людям громади добра, усмішок, людського тепла. Нехай кожен день вам приносить радість і благополуччя. Довгих років життя вам, миру і здоров'я в душі. Дякуємо усім, хто долучився до вітань у цей день. Разом робимо важливу справу», – зазначає Антоніна Петренко

До слова, відповідно до класифікації Всесвітньої організації охорони здоров’я, наразі вікові періоди виглядають так: 25-44 роки – це молодий вік; 44-60 років – середній вік; 60-75 років – похилий вік; 75-90 років – старечий вік; від 90 років – довгожителі. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора