Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Канівській громаді посилюють заходи по недопущенню занесення вірусу грипу птиці та хвороби Ньюкасла

Дата: 16.10.2024 15:56
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Відповідні рішення ухвалила місцева державна надзвичайна протиепізоотична комісія Канівської міської територіальної громади в ході останнього засідання у вівторок, 15 жовтня ц.р.

В ході заходу заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Черкаського районного управління Головного управління Держпрродспоживслужби в Черкаській області Анатолій Баландюк повідомив, що на сьогодні в Україні та Європі загалом спостерігається напружена ситуація щодо високо патогенного грипу птиці.

- Значна кількість випадків зареєстрована на шляху міграції дикої перелітної птиці з півночі, що пролягає через територію України. Останні два випадки зафіксовані на території Кіровоградської та Київської областей, - наголосив А.Баландюк.

Завідувач Канівського ВОПЗ ЧРДЛВМ – лікар ветеринарної медицини, епізоотолог Катерина Дяченко в своєму виступі доповіла про стан виконання заходів щодо недопущення поширення вірусів. За її словами за 9 місяців ц.р. Канівським ВОПЗ Черкаської РДЛВМ проти хвороби Нькасла щеплено 8933 голови птиці. З власниками птиці та особами, які займаються реалізацією птиці проводиться постійна робота щодо профілактики інфекційних хвороб птиці.    

Відтак, заслухавши всіх доповідачів, комісія вирішила проаналізувати епізоотичний стан стосовно профілактики особливо небезпечних хвороб птиці в господарствах усіх форм власності, які проводять свою виробничу діяльність на території Канівської МТГ та в населення громади; забезпечити безумовне виконання всіх вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці усіма суб’єктами господарювання, що утримають птиці; не допускати торгівлю живою птицею всіх вікових груп та продуктами птахівництва в неустановлених місцях та без відповідних ветеринарних документів на території Канівської громади; посилити заходи біобезпеки в птахо господарствах незалежно від форм власності та напрямків діяльності відповідно до вимог законодавства; забезпечити закритий режим утримання домашньої птиці, в період міграції дикої перелітної птиці не допускати її контактів з домашньою птицею; переміщення живої птиці проводити виключно при наявності супровідних ветеринарних документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора