Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Канівській громаді триває осіння кампанія з імунізації диких тварин проти сказу

Дата: 22.10.2024 14:39
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

На території Черкаської області, у тому числі Канівської громади, стартувала осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

У зв'язку з воєнним станом в Україні, імунізація проводиться лише наземним методом, шляхом розподілу принад із вакциною та триватиме до 25 жовтня ц.р. Приманки розповсюджуються на території лісів, лісосмуг та прилеглих господарств поблизу населених пунктів спеціально сформованими робочими групами.

Додамо, вакцина представлена у вигляді коричневого брикету. Зовнішня оболонка, виготовлена з м’ясо-кісткового борошна зі специфічним запахом, приваблює тварин. Усередині брикету міститься желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу. Вона безпечна для домашніх тварин і не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Канівський відділ організації протиепізоотичних заходів звертається до жителів громади з проханням не чіпати брикети з вакциною руками, не переносити їх та не забирати додому.

Довідково. Сказ — це гостре інфекційне захворювання, яке вражає як тварин, так і людей. Коли вірус проникає в центральну нервову систему, він викликає прогресуюче і смертельне запалення головного та спинного мозку. Без своєчасного надання кваліфікованої медичної допомоги, смерть людини неминуча. Також стовідсоткова смертність спостерігається серед тварин, які не були вакциновані проти сказу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора