Канівська міська рада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як працюватимуть заклади освіти Канівської громади у випадку довготривалого блекауту?

Дата: 25.10.2024 12:18
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Відповідну інформацію начальника відділу освіти Надії Голди заслухали перед розглядом питань порядку денного чергового засідання сесії Канівської міської ради у четвер, 24 жовтня ц.р.

- Ми розглядали два варіанти розвитку подій – у разі довготривалого відсутності тепла і в разі довготривалої відсутності електроенергії, - говорить Надія Голда. - Вивчили це питання з керівниками закладів і розробили алгоритм наших дій.

За словами Н.Голди у разі тривалого відключення тепла внаслідок бойових дій освітній процес проходитиме у тих навчальних закладах, які опалюються котельнями з використанням альтернативних джерел енергії. У Каневі це ЗОШ №1, ЗОШ №3 і один корпус гімназії імені Івана Франка.

- Навчання в цих закладах буде проходити у дві зміни. Наприклад, зранку в ЗОШ №1 проходитимуть уроки для учнів цієї школи, а після обіду – вже для школярів ЗОШ №4 і т.д., - зауважила Н.Голда. – Щодо дитсадків, то в місті альтернативними джерелами енергії опалюється лише один дитсадок «Сонечко». Там буде організовано освітній процес для тих дітей, у яких, справді, буде безвихідь - працюють усі рідні і дітей немає з ким залишити. Освітлення забезпечуватиметься за рахунок генераторів, які наявні в усіх навчальних закладах.

У випадку тривалого відключення лише електроенергії працюватимуть усі навчальні заклади, але освітній процес триватиме впродовж світлого часу доби, тобто починатиметься пізніше. Однак, залишається проблема з забезпеченням освітлення в укриттях.  

- У більшості школи забезпечені генераторами, але потрібно придбати генератори для дошкільних закладів. Ще очікуємо 6 зарядних станцій від міста-побратима Сонома (США), які виділили нам 20 000 євро (800 тис.грн.) на ці потреби. Також ми виділили кошти на пальне для генераторів. Окрім того, треба придбати аварійні світильники, ліхтарі, інвертори, акумулятори, світлодіодні лампи тощо для забезпечення освітлення в сховищах. Це ще близько 200 тис.грн. Тож працюємо над цим питанням, - пояснила Н.Голда.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора